Otyg i tiden

publicerat i Liv, betraktelse;
(null)

Den senaste tiden i mitt liv, har mycket kretsat kring all denna smärta och drama som omger oss alla, jag har reflekterat och funderat och är bedrövad över denna psykiska ohälsa, som verkligen är så fruktansvärt och smärtsamt för så många. Även för mig.

Att oavsett vad det beror eller berott på tar det så mycket ifrån oss, skapar enorma klyftor och skadar oss eller andra, förstör relationer, skapat tvivel och misstro, föder missbruk och elakheter.

Det finns mängder med olika faktorer som skapar dessa.. tidspopulära uppfattningar, omvälvande upplevelser, olika behandling och framför dömande och värderanden.
Alla dessa möjliga tolkningar av olika beteenden och dess följder, kategorisering i olika fack eller färger, begränsande och nedbrytande "vetanden" som förhöjs till sanningar. Speciellt när dessa görs av, ofta, självutnämnda experter.

Vi alla är människor, vi alla behöver mötas i denna värld, på denna plats… varför gör vi det så svårt. Vi är mångfacetterade och olika, vi har alla uppfattningar och värdegrunder oavsett om vi känner till de alla inom oss. Vi alla kämpar eller arbetar med vad som gnager inom eller vad det är som trasar sönder så många av oss. 

Det gör mig så enormt sorgsen, ledsen att vi inte bara kan se varandra för de vackra härliga möjligheter vi alla är, utan istället skall vi begränsa oss till tydliga klara koncept av vad som är normalt eller faktiskt.

Jag är en fri, tänkande människa, med känslor och upplevelser, med brister och styrkor, vilja och accept och tänker ägna min tid åt att se och använda mig av allt det lärande jag har tillgodogjort mig genom resan, försöka hjälpa där jag kan och finnas för dem som jag kan nå. 

Min önskan är att många gör så de också, för tänk hur fint det skulle vara om vi inte fastnar i det som varit, möter livet öppet och med inre glädje och kärlek. Med denna tanke stänger jag dörren för det mörka som bor i den psykiska ohälsan och öppnar för dialog och möte i ljus.

Fri, frisk och tacksam!
Kärlek till alla
//S