Väntar på vad

publicerat i Klokskap, Sorg, reflektioner;
 
Förändring är en utmanande historia, i mitt fall har jag sökt hjälp för delen med mitt inre såväl som för den andliga sidan, dessutom får jag coaching för att kunna stärka mina förändringar till det yttersta.
Men all förändring är ju inifrån och ut, det är ju acceptansen inom som ger de synliga förändringarna, det är ju tanken och hjärtat som skall enas om vad som sker för den personliga tillväxten.
 
I relationer är det ju svårt, då det är mer än en person inblandad, vad vill den andra personen, och hur påverkas denna av det som växer fram, är det något som möts med nyfikenhet och intresse eller är det något som möts med skepsism. Är det något som får dem att välja, och hur påverkar det mina egna val?
 
Som person är all förändring egen, det handlar om vem man vill vara och hur man vill agera, vem man är helt enkelt. För mig som trott att jag är det jag kan hela mitt liv har det ju varit ganska enkelt att bara lära nytt och sen implementera detta i livet.. nu är det ju inte så det funkar ...
 
Utan jag är ju den jag är, skild från alla andra, inte en reflexion av någon, utan en egen individ. Dock har ju denna del av mig blivit så förvanskad, vriden och tilltuffsad att jag tappade bort mig själv i allt detta, att jag inte längre kände igen den människa jag är, utan fastnade fullt i vad jag kan, och blev tvungen att hävda detta i absurdum, till nivån av att, skyddandet av jaget drev mig till att manipulera min omgivning och till slut eller i samband med detta, vet inte längre, ljuga för att hålla bilden vid liv.
 
När jag då sett med hjärtat, börjar komma ihåg vem jag var en gång, och också kommer ihåg vad jag ville bli, kommer en enorm sorg.. en sorg av alla sorger, detta kopplat till en holistisk syn av vad som ledde till valen, vad som hände mig där och då,  som ledde till att jag valde gömma mig bakom kunskaper och bekräftelse utifrån, varför flykten blev en livsstil, gör att jag just nu befinner mig eller snart är på väg ur en otroligt jobbig tid, den tuffaste jag upplevt faktiskt, en bra tid.
 
Jag är en fin, vacker, kärleksfull man, jag är en händig och lite konstnärlig kille, en lite udda figur, jag är genuin och omtänksam, jag gillar att sköta min kropp och mitt sinne, jag uppskattar härliga samtal, jag njuter av andra människor och gillar att lära mig av andra. Jag uppskattar enkla aktiviteter och upplevelser lika mycket som lite äventyr ibland, jag gillar fart och att tänja lite på mina gränser med säkerhet och eftertanke. Jag är nyfiken på nya saker och testar gärna lite av varje, jag reser gärna och upplever andra miljöer. Jag är andlig på ett relativt djupt plan och är väldigt nöjd med att ha funnit detta i mig själv. Jag är stark och självsäker, stabil med gott självförtroende, jag gillar att skratta åt ingenting och är inte ett dugg rädd för att göra bort mig, även om jag kan skämmas rejält inombords och rodna på utsidan, men det går över. Jag är tacksam för allt det vackra som finns, alla fina och sköna människor som korsar min väg, jag uppskattar deras del i resan och tycker det är spännande att se andra. Jag är tacksam för allt livet lärt mig hitintills, alla erfarenheter som lärt mig att ödmjukhet och respekt är det enda som räknas i mötet med andra, jag är beskyddande och vårdande till mina nära och älskar enormt mycket med hela själen och hjärtat. Jag är känslig och empatisk, jag är intuitiv och har förmågor jag inte behärskar ännu, men är otroligt nyfiken på att utveckla. Jag är svag för människor som delar med sig och mjuknar fort när någon kliar mig på ryggen. Jag är sensuell och karismatisk, jag är nyfiken och sexuell, jag är vågad och otroligt noga med att ingen far illa.
Jag använder min styrka till att ge trygghet, jag är konsekvent, lojal och ärlig. Att säga förlåt kommer naturligt och är genuint. Närvaro och medvetenhet är otroligt viktigt för mig och att vara mig själv och lita på andra är delar som färgar resan. Jag möter utmaningar direkt och tydligt, samt står upp för dem som valt att vara med mig. 
 
Mina egna värderingar är djupa inom mig, trygghet, familjär och tacksam.
 
Jag har varit.. en falsk och manipulativ människa, som sett till mitt egna före andras, speciellt med de som stått nära, jag har villkorat och begränsat, jag har ingjutit tvivel och förmedlat osäkerhet.
Jag har varit ful och osäker, sårat och skadat, jag har valt offerrollen för att utveckla min egoism, jag har ljugit och förvanskat, jag har speglat roller och lagt skulden på alla andra, jag har valt att låta andra tro att de har fel. Jag har förminskat och förnärmat, förringat värdet hos de som kommit nära, jag har levt i tro om att jag är större, bättre och smartare än de som är i min närhet. Jag har varit frånvarande och distansierad, feg och konflikträdd. Intressen har tagits av andra och förhöjts till egna när det passat mina syften, levt som om andra skall serva mig och se till att jag mår bra. Bekräftats enbart av yttre och andra, har inte kunskapen funnits har jag med en dåres envishet förklarat hur fel de har, oavsett hur det påverkat dem. Bilden av personen har varit den enda som räknats och kunskaper det enda av värde. Jag har förringat de som velat se djupare inom och förlöjligat deras upplevelser, skrattat åt uppfattningar och värderingar, inte sett någon annan än det egna jaget och bara fokuserat på hur saker och ting påverkar mig. När jag i offeruset också valde att missbruka alkohol, blev det våldsamt och fullständigt förnedrande med katastrofala konsekvenser för de som kom ivägen.
 
vägledande var yttre bekräftelse, egoism och falskhet.
 
Ibland gläntade jag på skynket och såg ljuset därbakom,spred en glimt, blev rädd för att bli avslöjad och stängde fort.
 
Jag har mycket att ta ansvar för.
så vad väntar jag på. Gå mot ljuset.
 
Ljuset kommer när ridån faller, riva skynket som fördunklar och förmörkar, så kommer ljuset inifrån djupet av själen och sprider sin värme som kärlek och omtanke. Att lita på mig är svårt, jag accepterar det, men är äntligen modig nog att försöka själv och har förstånd att inse detta.
 
Att lära är att leva, snott uttryck från mycket klok person, man gör fel, man är inte fel, och att veta är inte samma sak som att förstå, tacksam för att det finns kloka personer.
//S